HELLEBERGS.DK

 

NEWSLETTER, 17. September 2006

 
Back to main page


Hejsa

Og  Tusind tanker fra os til dig / jer   (-:  (-;  (-:

Ja - det er nu ca. 6 uger siden vores  eventyr begyndte - og vi vil meget gerne dele det med jer, og er jeg heldig vil det lykkes idag.

Vi ankom med flyveren, spændte og nysgerige til Qatar, kl. 23 - blev så "sendt" ud i en bus og ventede .... for så at blive kørt de ca. 10 meter over til døren ....
så vores første konstatering var - man går ikke rundt i Qatar, hvilket Mia og Mikkel grinede en del af  (sikke noget  pjat... men tiden har så lært os at det kun var starten !!! )

Så havde vi 1½  uge på hotel, sikke et hotel - skønne værelser, vasketøjet blev ordnet, morgenmaden var altid go og så var der ellers frit valg på alle de skønne restaurenter
- lige fra Indisk , Japansk,  Italiensk  til buffe.
Hvis vi så syntes at de 47 grader var lidt rigelig varmt, ja så kunne vi jo altid ta en dukkert i poolen, og en kold drinks i pool baren
- og en vigtig ting - Bjarnes skjorter blev både vasket og STRØGET !!!

Men det var jo ikke kun for ferie vi kom, så Bjarne lagde ud med at arbejde allerede næste morgen, og kom kørende hjem i en stor flot firehjulstrækker.
Det har visse fordele at side både højt, og i en stabil bil - for at sige det mildt, ja så er der jo en del trafik (og rigtig mange STORE biler ).
Der næste skulle vi alle fire blodtype bestemmes, og fotograferes - ja 24 billeder af os hver....vi prøver stadig at regne ud, hvad de skal med så mange!
Så var det tid til en tur ud til Mermaid Compound, for at se hvor vi skal bo .... den er "næste" færdig, og det blir helt sikkert et rigtig dejligt sted (ENGANG)
Og så skete DET ... det var en masse huller, dvs. sådan nogle uden dæksler over... og da vi går ud af det sidste hus, ja så er uheldet ude, og Mia går lige udi et af dem,
- SÅ der står vi, uden pas og papirer (som "Qatar" har inddraget) og uden den mindste ide om hvor der er sygehus ...... men vi blir guidet til sygehuset af nogle arbejdere.
Ved ankomsten til sygehuset bliver Mia kørt ind med det samme, får tjekket fod, ben og ryg
- kørt videre og får syet otte sting på skinnebenet,
og på under en time er vi ude igen med både penselin og smertestillende i hånden
sammen med en adresse på et sted hvor Mia hver dag skal ned og have skiftet sin forbinding ( hver morgen kl 7.00 ).
Og som Mia selv sagde - "...de tog sig godt af mig!"
I mellem  tiden fik jeg så  talt lidt med Mikkel, som var blevet rigtig bange over at han kunne se Mia's blottede knogle midt på skinnebenet
- Jeg fik også ført en del "samtaler" med alle de tilskadekommende bygningsarbejdere, der stod og ventede på at det blev deres tur og som rigtig gerne ville snakke 
.....  Og så kunne jeg høre at Bjarne måtte "puste" sig en del op, for at få lov til at blive på operationsstuen hos Mia, men det gik 
- alt er jo delt op i dame / herre afdeling her.
Så når vi samler hele "oplevelsen" ja så er vi blevet enige om, at det danske system ville have svært ved at "stikke" den.
Og Mia's udtalelse.. efter et par dage - "Mor jeg har ferie, jeg kan ikke komme  i poolen, og nu så skal jeg også tidligt op..............."

Men videre skulle vi jo, så nu skulle Bjarne og jeg ha taget blodprøver + røntgen, det tog ca. et par timer - inden du er igennem samtlige skranke- stempler-billeder-osv.

Så kom testen på skolen....
Både Mia og Mikkel skulle til testes, og vi havde forberedt skolen på, at det var ikke-engelsk talende børn .... det havde de så glemt !!!!
Så Mikkel kom ud efter 5 min, helt stor i hovedet - og Mia fik de så hentet ud til en mere realistisk test. Så måtte vi pænt vente på svar.

SURPRISSSE Vores hus blir ikke lige færdigt til indflytning.... Så vi har fået tildelt et midlertidigt hus med møbler, de glemte bare lige at fortælle , at der ingen internet er ................................
SÅ I SKAL VIDE - VI TÆNKER MEGET PÅ JER ..................Vi har bare været en "smule" afskåret fra omverdenen.

Det næste på pogrammet, var så fingeraftryk
- sjovt nok også en køre prøve
.... ja op af trappen, damerne for sig og mændene for sig
- hånden op for øjet og så en lys tavle med tal eller bogstaver - ca syv tegn - og et stempel så må du køre
..... ja nu ved vi da at de kan se, dem der kører bilerne.

Søndag den 20/8 beskeden fra skolen - de er begge optaget JUBIIIIIIII
Og tirsdag er der så rundvisning, og både MIa og Mikkel er kommet i en klasse uden andre danske børn. Der er der så kommet siden.
I Mikkels klasse en dreng fra Esbjerg der hedder Lasse. Og i Mias klasse en pige der hedder Emme .
I alle de timer hvor de andre børn så har Arabisk eller Spansk, der har de så Engelsk i mindre grupper- og der er super godt. 
Som mor må jeg sige at de følger rigtig godt op på hele skole dagen.
Og vi er imponerede - tænk at du kan sætte dine børn i et forum, stort set uden sprog, og de stadig smiler til dig.
Det  betyder ikke, at vi ingen tårer fælder - især Mikkel og mig har dage hvor alt er temmelig overvældende, og så må "man" jo ha lidt luft.
For Mikkels vedkommende, blir hver dag nemmere - han venter MEGET på at spille fodbold, men det er simpelthen bare alt for varmt lige nu, men han er ved at ha fundet nogle drenge der også er til bold, så nu venter vi bare på vejret.
Desuden har vi været ude og kikke på firehjulede crossere - Quadbikes - og det kan ikke gå stærkt nok med at komme i ørkenen og prøve dem af . Det er rigtig de små / og stor drenges legeplads - der ude , sikke nogle bakker.I sidste weekend var vi på ørkentur, og køre på lodrette sand bakker - og så kunne vi bade i havet , som var lige så varmt som det i badekaret ..... men alligevel dejligt.
Lige ovre på den anden side havde vi så Saudi Arabien som baggrund,  og når jeg sidder og skriver det lige nu - ja så er det lidt som om det er en andens liv... øhh det er det så ikke.

Mia er glad for skolen, og har fundet sammen med en rigtig sød pige fra Canada, de taler ikke meget sammen endnu, men finder fint ud af  det,
i fredags var Mia ude og besøge hende - det havde været rigtig hyggeligt.
Da vi boede på hotellet mødte hun også Marie (fra Sjælland ) som går i grade 7, de ses ikke i skolen pga. forskudte pauser, men hende mødes hun så med i weekenden
- og det er rigtig godt.

Hverdagen er også brugt op
- vi tar med skolebus kl. 7.00 og er hjemme igen kl. 15.30 
undtagen om tirsdagen  hvor de får fri kl 12.30 
- og så har vi jo weekend hernede om fredagen og lørdag ( sjovt nok )

Den sværeste del for Mia er nok det der handler om lektierne, at komme ind i grade 5 - og gerne ville lave det samme som de andre,
men ikke forstå en "bjælde" som hun siger. Så det samarbejder vi med skolen om, så ting bliver rimelige.
Og så er det selvfølgelig rigtig træls, ikke at kunne komme i tale med veninderne/ vennerne der hjemme - vi prøver at være tålmodige ( ikke vores stærke side)

Bjarne - Ja han trives med jobbet og prøver at finde den plads som er tiltænkt ham, og ja, så trækker han en stor del af læsset , omkring alle de papirer der vælter ind af "døren" lige nu.

Og mig.... ja  lige nu krydser jeg fingre for at jeg kan få sendt, mit lille brev her - (sidst jeg prøvede forsvandt det hele - bare ikke til nogen jeg kender !! )
Og JA - som forventet, er jeg nok den der lige nu længtes mest hjem, men det er også vildt spændende
- og egentlig er jeg jo heldig, min sponsor ...dvs. Bjarne - har jo skrevet under på alt hvad jeg kan "forlange" 
- jeg har både fået et kort til banken, og så er der også givet
- en skriftlig tilladelse  til at jeg må forlade hjemmet, endda i bil om nødvendigt........................................................
Ja den er go nok  .....
Og jeg takker ham skam også hver dag      (-:   (-;  (-:

Der er et godt netværk herned, hvis bare man lige "pipper" lidt, det har også været nødvendig, nu da de har "droppet" os af, her uden for alt.
Der er flere som er rigtig søde til at hive mig med, og det hele bliver nemmere dag for dag.
Jeg håber meget at finde en som er god til at male, som måske også kunne tænke sig at undervise lidt. 
Der er i det hele taget mange tilbud, men jeg har besluttet at vente til efter jul, og bare gi os alle fire tid til at "lande" lige nu.

Hvad går vi så ellers og laver ?
Tjahh - alt hvad der har været på skolen af orientering, det har jeg været til, for at finde ud af hvordan det Amerikanske skole system virker.
Det er nemlig ikke tilladt at være i sine børns klasse.
Det er også en fin opgave at finde ud af hvordan alt virker, og hvordan du får købt ind.
Og i weekenderne har vi været på nogle super skønne turer
Sidste torsdag var vi med en af de gamle fiskebåd, en Dhow, ud og sejle, grillede om bord - og om aftenen kunne vi alle bade i det "sorte" vand
- der var ca. 8 meter til bunden, og vi sprang ud fra båden
- både Mia og Mikkel var klar med det samme
- det var en helt fantastisk aften, med Doha by som sky light .
I fredags var vi så på tur til The Singing Dunes
- ude i ørkenen ligger der nogle snad bakker, og hvis du klarer klatreturen op , og glider ned - ja så synger / brummer sandet
- Det var en skøn tur, vi grillede der ude, og havde  masser af små lys med.
- Mikkel fandt tre firben under sandet, så de måtte leve i en blæk dåse, indtil vi skulle hjem.
Ind til nu har han kun fundet sorte krabber og en død kakkelak og det er jo egentlig lidt tamt, syntes han.

Pyhh sikke en smørre.... Men i kan jo bare dele den over (-: Og jeg tror jeg vil slutte for nu
- og som i kan læse, ja så trives vi i alt det nye
- og prøver at ta en dag af gangen

Vi tænker også rigtig meget på alle jer derhjemme, og jeg sender her rigtig mange tanker og hilsner
fra os alle fire KNUS FRA MIKKEL -  MIA - BJARNE - LENE

PS  Vores adresse er : 
Maersk Oil Qatar AS
Att. Bjarne Jensen  ( It - 17 th floor )
Asia Street 950, Zone 60
West Bay
P.O. BOX 22050
Doha , Qatar

Vores hus telefon lige nu er : +974 4134409
Mia : +974 5241305
Mikkel : +974 5241473
Bjarne : +974 5877605
Lene : +974 5241336

HYGGE HEJSA - OG NYD DEN DANSKE SENSOMMER - KNUS

 


Back to main page