HELLEBERGS.DK

 

NEWSLETTER, 5. December 2007

 
Back to main page


Julehilsner & 23 grader (-:

 
 


 

Hejsa - deroppe i nord
 
Ja - deroppe i Nord, sådan føles det rigtig meget lige nu - og helt ærligt, så er det en smule svært, at komme i julestemning, med 23 grader og sol udenfor  ( og det er faktisk næsten vinter )
Så vi er meget overbeviste om, at Julemanden og alle nisserne, de er bestemt tættere på jer  -   Så vi vil gerne sende jer TUSIND Julehilsner, og håber, at i alle har det godt, og nyder alle lysene, nisserne, grangrene, mos og duften af pebernødder. (-:
 
Hvad er der ellers sket her hos os -  Hvis jeg skal begynde med starten - så aller først TUSIND TAK for en skøn sommer, som vi alle nød i fulde drag - ja mig og ungerne kørte faktisk mer en 5000 km i "den gamle spand" som Mia sagde, men også hun måtte erkende, at det var dejligt med en bil (-:
 
Dagen efter vi kom tilbage til Doha, lå der så en besked fra skolen ,at skolestart var udsat, pga den store ombygning de er i gang med , så det betød at vi fik 14 dage her inden det gik løs igen og det var en go måde at "lande" på.
Så fik jeg også tid til at vænne mig til de nye regler i Doha ......................... Bjarne brugte nemlig hele vejen hjem fra lufthavnen, på at orientere mig om de nye TRAFIK regler, og bøder der følger med................ det er jo for os danskere en selvfølge !!  men her er det en ny ting - og JA - jeg må jo erkende, at jeg havde vænnet mig til standarden her  (-:;    Så altså - ikke køre over for rødt - ikke køre inden om - off road.. det er ikke tilladt (ØV)  Tudehornet er kun til pynt - Alle skal ha seler på ( det havde vi også før / af gode grunde )  Al kørsel mod køre retning, straffes hård    OSV..  I det hele taget, ret kedeligt - når nu min bil ellers kan klare det hele ......Hm !!
Lige et lille ps. Jeg har set en rulleskøjte løber og tre cykler på vejen her efter sommer.
 
Så har vi været et smut forbi både tandlægen og lægen - Både Mia og Mikkel har fået fjernet fodvorter med laser - og de har begge fået bøjler på tænderne.... ja så mente de nu også, at den weekend var brugt så rigeligt, hvad man jo godt kan forstå.
 
RAMADAN - det er og blir uforståeligt, 30 dage hvor de spiser før solen står op, møder senere på job - går tidligere hjem, lukker alle butikker (altså dem der når at åbne) fra middag til aften ca. 17.00 18.00 19.00 -Og for ikke at glemme en vigtig ting - ja så har Starbucks og alle andre kaffebarer og frokost cafeer lukket hele dagen !!!!
Så venter de på solen går ned, så de kan få dadler, be bøn ,og så spiser de hele aftener..... De første 14 dage går helt fint, så kommer irritationen, trætheden, alle trafik ulykkerne, indlæggelserne med forstoppelse og andre følge ting - og oveni havde vi 45 - 50 grader og de må ikke drikke - der er endda nogen der spytter deres eget spyt ud i et lommetørklæde !!   Altså en måned ,hvor man kun skal handle (om formiddagen) og ellers blive hjemme, og hygge sig. Vi har haft mange tanker omkring selve det at holde ramadan /  og det har sikkert fungeret da de levede som nomade folk, men det er svært at se fidusen i et "moderne" samfund, hvor "man"  ikke bare kan ligge sig til at sov......... både Mia og Mikkel siger der er klasse kamérater der næsten sover i skolen pga. for lidt søvn om natten og ingen mad om dagen.
Så for os er det bedste ved Ramadanen, den ied-ferie der følger efter, og hvor Bjarne fik tre dage fri fra kontoret - vi lavede ikke noget bestemt, slappede af og nød poolen - en af dagene var vi inviteret ud på Ulla og Emanuells båd sammen med deres to drenge, det var en helt fantastisk dag, med tyrkis blåt vand og en strand bare til os - så pyt med at de ikke rigtig fangede nogen fisk, vi fik dog aftensmad alligevel .
 
Så har vi haft glæden af Clauses selskab igen, han var hernede for at afslutte sit projekt hos Mærsk, og var her en hel uge SKØNT - det gav også tid til en overnatningstur i ørkenen, med helt perfekt temperatur og stjerner på himlen - bål og en kold øl (kølertasken er fyldt med frosne vandflasker) og ved solopgang en dukkert i havet. det er en af de ting vi nyder rigtig meget hernede, at komme lidt ud af Doha og nyde den " friske"  luft, med SAND mellem tæerne.
 
Mia - Ja hun trives rigtig godt, og har fået bevist, at hun kan begå sig i Middell school - hendes karakterer fra første semester har hun klaret til  Honour  hvilket er SUPER flot / især når vi tar i betragtning, at de ikke var sikre på, at de ville ta hende ind i middelschool - så det bedste ved det... Ja det er ,at nu er hun en helt almindelig elev, uden nogen det observere hende hele tiden  SKØNT   Der er stadig en masse lektier - ca 2-3 timer hver dag, men i forhold til sidste år, så er alt nemmere !!!   Hun har lige lavet et projekt i skolen - om en kultur , så Danmark blev valgt, og højt belagte smørrebrød blev medbragt i skolen, til stor glæde for elever og lærer  (-:
Hun har også deltaget i en præsentations video - hvor de var 9 elever der blev udspurgt om den Amerikanske skole, det glæder vi os til at se  (-:
Svømning - lige nu svømmer hun 3-4 gange om ugen / har lige været til et stævne, hvor hun svømmede en bronze og to sølv medaljer hjem. Derud over spiller hun tennis 2 gange om ugen, og faktisk tror jeg det er ved at være mere interessant, men vi får se.
Så var der sleepoverén - 13 piger til tv premieren på High school Musical 2 - sikke en aften, det var super hyggeligt, med mexicansk mad - is og masser af chips og glade grin - og os to "gamle" vi måtte altså gå i seng inden de sidste af pigerne blev trætte....... Næste morgen kom forældrene så til en kop kaffe, mens soveposerne blev pakket sammen. (-:
.......................... ÅHHH JA ....................... Mia har også holdt fødselsdag, sammen med en anden pige, Katrine havde de en rigtig hyggelig fest ved poolen .............. MEN for os forældre betyder det altså..........
AT vi har fået en TEENAGER i huset !!!!
 
Mikkel - er blevet den Mikkel vi havde hjemme i Danmark, på godt og drengestreger !!!  Men det er skønt, og selv hans ekstra engelsk lærer har kommenteret, at det  jo er en helt anden dreng i år ---- Nej, det er såmen bare min dreng, der har fundet sig selv igen - og det er vi taknemmelige for hver dag.
Men Mikkel savner stadig Danmark, træerne, familien, vennerne , sin fætter, sin bedste ven , skolen  - så i skal alle vide - Vi sender MANGE  tanker herfra.
Lige nu spiller han fodbold 3 gange om ugen, og som han sagde . her efter sommer - Jeg skal bare spille all det bold jeg kan komme til  (-:
Han har også stadig tid til tennis 2 gange / men det stikker ikke fodbolden !!  Og på skolen har han været med på et skak hold.
Ham og Bjarne har været på stadionet og se KB drenge 1994 /  spille mod Qatar  - ja klubberne hernede mangler jo ikke penge, så hvis de mangler lidt modstand, så inviterer de jo bare andre Klubber herned til trænings kampe ... de betaler!  Drengene hernede træner to gange om dagen, før og efter skole , 6 dage om ugen ......  De tabte altså alligevel til det Danske hold !!!
I skolen har han lavet et projekt - lav din egen lyd, altså et instrument - en trækasse og en masse elastikker, rigtig sjovt  (-:
Og selvfølgelig, skulle han da også ha en sleep over ....  Så Star Wars movie night, blev kørt i stilling - og 9 drenge ankom med soveposer og godt humør, vi fik "løverne"  fodret af, og så startede de ellers med Film 1 og en masse drenge / mande hørm ......  ja tro det eller ej, men Bjarne fik sig sneget ned i et hjørne, og så film med dem ... så kunne han også "bære" dem i seng, efterhånden som de drattede i søvn  (-:  Mikkel holdt ud til det sidste - "man"  sover da ikke til sin egen sleep over (-:  (-:  (-:
 
Bjarne - Han har haft rigtig travlt på arbejde, men jeg må jo indrømme, at det er en del nemmere at leve med, nu da vi alle har fået fødderne plantet godt, og fået hverdagen til at fungere.
Der har været et par ture til Abu Dabi, men ellers har han fået lov at blive her i Doha.
Så spiller de BALUT for danske mænd i Doha , en slags terning spil .- men absolut ikke yatzy - Det sker så også af og til, at de får et par øl. og en mande snak .... hvad det så end indebærer !!!
Der har også været besøg fra Atcom , det er altid hyggelig, og især hvis de får tid til at komme et smut forbi, til lidt grill og en snak med sidste nyt fra DK -----  JAHHH nogen gange har de faktisk lakrids og ugeblade med .... ta ikke fejl - det står i høj kurs hernede  (-:
 
Lene - egentlig laver jeg ikke så meget andet end sidst jeg skrev.... men jeg brugte sommeren på at finde ud af, at for mig ,var det en go ide at finde noget at gi mig til ---- så jeg maler stadig , to gange om ugen, en gang med vores lille malergruppe - og en gang hos en Fransk dame jeg mødte , multi kunstner og helt fantastisk dygtig - desværre rejser hun nu videre, men det har været spændende og lærerigt.
På skolen har jeg deltaget i et lille kursus - support a reader -  så nu læser jeg hver tirsdag morgen med en 1 klasse . det er rigtig hyggeligt, og ungerne er søde  / Ja - og så lærer jeg jo også et par ekstra ord til mit engelske ordforråd - for jeg må jo nok erkende ,at jeg er den i vores familie der nu kan mindst  !!!  hm
Der ud over har jeg meldt mig til IT - kursus .... til stor fornøjelse og morskab for en hel del hernede ..... men det at ha en mand i IT afdelingen.... er ikke det samme som at resten også kan - ja helt ærligt kan vi ikke rigtig finde samme frekvens, lige omkring det.... så jeg har valgt at la Bjarne være min mand ... og lærer computerens mystik et andet sted  (-:
Der ud over har jeg meldt mig ind i kunsforeningen - fordi det er sjovt -  og i Literæturklub for at komme lidt i læse træning igen, så er der jo forudvalgte bøger , og ind til nu har vi læst -Løvekvinden- Selvbiografi af Benny Andersen- Forklædt som mand- og Avis artikler fra Qatar / om Qatar om 5 - 10 - 15 år ...... Det er en spændende måde, at mødes på, og også se nogle andre, end dem du normalt bruger en masse dejlig tid med.
Nå ja - jeg spiller da selvfølgelig stadig tennis to gange om ugen - Dejligt og nødvendigt.
 
Hvad ellers
Vi har været til årets fest ABBA tema, i fuldt dress og godt humør - Jette og Ron / som vi bruger en masse dejlig tid med - og Bjarne og jeg , var dresset op som hele gruppen, kunstige øjenvipper , svaj i bukserne og lang hår til drengene ... ja de var så lækre, at de knap kunne gå i fred
Mærsk har holds en skøn fest, på stranden  - med runde borde, hvide duge og masser at lys og go servering - med Doha by night i baggrunden og et band fra Esbjerg / Shaky Ground  fløjet ind til anledningen - ja så var det som at være med i en film - og vores after party i comphounden sluttede hele aftenen perfekt af - Skøn aften.
Det har også været Halloennnn - og tænk , jeg fandt mig selv siddende uden for døren klædt i sort klæde, med pumkins hoved - hviskende ... VELLLCCOOMM TOOOO MYYYY HOUSE - i baggrunden spillede uhyggeligt musik, og på trappen kravlede edderkopper og slanger, og en masse spindelvæv og spøgelser måtte ungerne passere inden de kunne få deres velfortjente slik (trick & treat )  SJOVT
Drengene har været på fisketur - stadig uden det store held - så nu tror jeg snart de tar en båd ud og prøver at fange barracudaer....
Og så har vi været til juletræsfest .... jahhh den er go nok, med lucia og julemand og det hele , selv med kunstige juletræer, var det rigtig hyggeligt.
 
Julen i år har vi jo valgt, at holde i Thailand - det er en "gammel"  drøm, om at tage vores unger med til østen, som vi nu får muligheden for at gøre alvor af - vi glæder os meget til den 14 dec hvor flyet letter, men ved også ,at vi vil savne jer alle og Danmark rigtig meget -  nyt derfra kan jeg love jer når vi efter den 3 jan. er tilbage i Doha.
 
Ja der er sket en del, men det er også et stykke tid siden jeg sidst har fået sendt en hilsen, så her er den - sammen med en masse ønsker om ,at i må få en super hyggelig jul - og måske lidt sne. Pas godt på jer selv og hinanden.
GLÆDELIG JUL OG RIGTIG GODT NYTÅR
 
Tusind Tanker og Knus  fra
MIA  -  MIKKEL  -  BJARNE  -  LENE
 
 
 
Ps. Dette er ikke for dem der måske skulle ha planer om at besøge os ---- SMIL
      Men jeg må dele en af de oplevelser, der vakte meget blandede følelser hos os ---- vi fandt en skorpion ... i vores køkken. Hmm så den blev anbragt i et glas, vist frem til alle der ville se den , ja den var sågar
      også på koloni hos Birthe og Lars Thomsen der gerne ville vise den frem til drengene. Men nu er den blevet "Gasset" og anbragt et sikkert sted. Det skal siges, at der er nogen der har boet hernede i flere år og 
      aldrig haft den "spændende" oplevelse at se sådan en fyr sprælle.........................Så en bonus oplevelse til os !!!!
 

Med venlig hilsen / Kind regards

Lene H. Andersen
Home (+974) 413 44 09
Mobile (+974) 524 13 36
DK Phone (+45) 75 22 30 34

 


Back to main page